Îndemânarea Construct a sărbătorit, cu eleganță, 25 de ani de activitate

Îndemânarea Construct a sărbătorit, cu eleganță, 25 de ani de activitate

Vineri seara, în superbele saloane ale Hotelului Metropolis, compania Îndemânarea Construct a sărbătorit, alături de prietenii ei, un sfert de secol de activitate. Amfitrionul evenimentului a fost vedeta de televiziune Andi Moisescu, o surpriză deosebită a organizatorilor.

Zeci de antreprenori locali, manageri, oameni din administrație, primari – cu toții apropiați ai Îndemânarea Construct și ai proprietarilor acesteia – au dat curs invitației și au socializat până târziu în noapte, acompaniați de muzica excelentă a trupei Amadeus și a Oanei Bozga-Pintea.

Pasiunea fondatorului

Fondatorul companiei, Alexandru Simionca, a ținut un emoționant discurs de bun-venit, mulțumind celor din sală pentru prezență, pentru colaborare și pentru prietenia aratată în ultimele decenii. Împreună cu echipa mea am construit timp de un sfert de secol și astăzi ne-am întâlnit pentru un moment special în viața companiei Îndemânarea Construct: 25 de ani de activitate. Împreună am reușit să Construim Lumi Unite! Este o zi importantă pentru noi toți, care ne confirmă că prezentul și viitorul aparțin celor care sunt perseverenți în munca și în proiectele lor. Îmi confirm încă o dată alegerile pe care le-am făcut în timp în viața profesională și personală, a spus fondatorul companiei. Acesta a rememorat startul firmei, din 1993, cu doar 4 angajați și câteva utilaje simple, dar cu multă pasiune și încredere. Toate etapele următoare din viața firmei, până la momentul de azi, s-au bazat, de fapt, pe această pasiune pentru construcții a lui Alexandru Simionca. Pasiune pe care a transmis-o nu doar fiului său Darius – director general adjunct – ci și celor aproape 200 de angajați, unii dintre ei membri ai familiei. Gândurile sunt doar de bucurie și satisfacție maximă. Mi-am dorit, cu ocazia acestui eveniment, să mă întâlnesc cu toți colaboratorii, colegii, oamenii dragi, cu care am interacționat pe parcursul celor 25 de ani de activitate. Cel mai frumos gând pe care îl am acum este legat de momentul în care mă voi retrage și voi transfera totul echipei mele pe care o pregătesc de ani buni” a mai spus Alexandru Simionca.

Entuziasmul noii generații

Discursul lui Darius Simionca, fiul fondatorului, a primit și el aplauze din sală. E omul care a crescut printre utilaje, care nu și-a imaginat altă viață profesională în afara afacerii construite de părintele său. A știut de mic ce va fi, ce va face, a moștenit acea pasiune pentru construcții a tatălui său și va fi omul care va prelua responsabilitatea de a duce Îndemânarea în viitor. În acest moment de sărbătoare pentru noi, pentru compania noastră, atenția și aprecierea mea se îndreaptă în mod special spre tatăl meu, omul care a făcut posibil și a dezvoltat acest univers. Îi doresc multă sănătate și să nu îmi predea încă frâiele complet, pentru că ne descurcăm foarte bine împreună și facem o echipă managerială perfectă. Ne completăm și cred că putem funcționa încă mulți ani de acum încolo, în aceeași formulă. Dacă tatăl meu a putut să aducă firma până la 25 de ani de activitate, îmi doresc să pot continua măcar 50 de ani de acum înainte și sper să pot transmite mai departe și băiatului meu această pasiune pentru domeniul construcțiilor”, a spus Darius Simionca. Acesta a adus mulțumiri speciale familiei sale, echipei de management, inginerilor și celorlalți angajați, dar și partenerilor, clienților și furnizorilor companiei.

Recunoașterea valorii

Antreprenorul Gavril Mureșan, președinte al Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR), filiala Bistrița-Năsăud, fondator al companiei Electroplast SA, a apreciat activitatea Îndemânarea Construct și modul în care aceasta a crescut, în condiții economice nu întotdeauna favorabile.

Vasile Bar, președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae, viceprimar al Bistriței, și Alexandru Pugna, secretar de stat în Ministerul Culturii, au vorbit de asemenea despre curajul și pasiunea fondatorilor Îndemânarea, care au reușit să dezvolte o afacere de succes care are cu siguranță potențial de creștere în mediul regional sau chiar național. Un mesaj special, transmis video, a sosit și de la președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, care a mulțumit companiei Îndemânarea pentru importanta sa prezență în mediul economic local.

Prilej de socializare într-un ambient superb

Evenimentul a fost un bun prilej de socializare pentru invitați, care, încurajați de vinurile și gustările distinse, dar și de muzica potrivită, s-au simțit foarte bine în familia Îndemânarea Construct.

Trupa Amadeus este cel mai popular grup feminin din lume care abordează genul classical-crossover și lider incontestabil al acestui gen în România. Acum 18 ani, cele patru muziciene au lansat un nou stil muzical și au devenit model pentru sute de mii de tineri instrumentiști din întreaga lume. Cu mai bine de 100 de milioane de vizualizări pe canalul oficial de YouTube, cinci albume lansate și unul în lucru, trupa a concertat în peste 50 de țări de pe 4 continente și a împărțit aceeași scenă cu artiști mari, ca Mika, Lara Fabian, Il Divo sau Alessandro Safina.

Oana Bozga-Pintea este unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară ai momentului. Reprezentând zona Huedinului, Oana a cântat pe scene mari în ultimii 10 ani și are lansate două albume, unul de folclor, “Singură-s Doamne pe lume”, și unul de pricesne, „Fericit apostol al iubirii”.

La organizarea impecabilă a evenimentului a contribuit major echipa PROMPT Communication, coordonată de Gabriela Montoiu. Compania acesteia derulează în acest moment un alt proiect important pentru Îndemânarea, construirea unui nou website, în ton cu vremurile. Accesând linkul https://indemanarea25.prompt-mgc.ro puteți să vă faceți o idee despre acest proiect.

GALERIE FOTO:

 

Categories: Business in top

About Author