Peste 1.200 de oameni lucrează la cei mai mari angajatori din Năsăud

Peste 1.200 de oameni lucrează la cei mai mari angajatori din Năsăud

Orașul Năsăud are multe firme care intră în topul celor mai valoroase companii din județ. Cu afaceri de zeci de milioane de lei, angajatorii din Năsăud oferă loc de muncă pentru sute de persoane. Primii zece într-un top al firmelor cu cei mai mulți angajați aveau la final de 2018 peste 1.200 de salariați.

Specializată în textile premium pentru casă și livrând cea mai mare parte din producție la export, INTEX SA din Năsăud a avut anul trecut 354 de angajați. Compania este în topul celor mai valoroase din județ, cu venituri de 137,5 mil lei în 2018 și profit de 8,03 mil. lei.

În urmă cu 25 de ani, un investitor german sosea în România pentru a deschide o afacere asociată industriei automotive. Așa a apărut Stellwag Electroprod care anul trecut, conform datelor furnizate de Ministerul de Finanțe, avea venituri de 19,98 mil lei și profit de 1,37 mil. lei. Compania cu capital german este pe locul II în topul celor mai mari angajatori din Năsăud, încheind anul 2018 cu 251 de angajați.

Somplast Năsăud este azi unul dintre liderii industriei românești de repere din mase plastice, cu o istorie de peste 40 de ani, dar și unul dintre cei mai mari angajatori din Năsăud. Potrivit Ministerului de Finanțe, în 2018 la compania Somplast munceau 139 de persoane.

Stewo Plastic Prod, companie înființată în Năsăud, produce piese tehnice din plastic, ansambluri și matrițe de injecție aferente, pentru industria electronică, cea automotive și pentru medicină. Firma se află pe locul IV în topul celor mai mari angajatori din Năsăud, cu 113 angajați raportați anul trecut.

Deschisă în anul 2015, firma Bodet & Horst Mattress Covers se află la mijlocul clasamentului cu 107 angajați. Compania are ca obiect de activitate fabricarea de articole confecționate din textile (cu excepția îmbrăcămintei și lenjeriei de corp), iar în anul 2018 a raportat venituri de 17,6 mil. lei.

Înființată în urmă cu 20 de ani, compania Influent SRL este unul dintre cei mai mari comercianți regionali de materiale de construcții, instalații termice și electrice, dar și decorațiuni interioare. Cu 96 de angajați la final de 2018, Influent intră în topul celor mai mari angajatori din Năsăud.

Plastinvest Prod, cu capacități de productie în Năsăud și în Bistrița (Unirea), este azi unul dintre cei mai importanți producători la nivel national de ambalaje din mase plastice și unul dintre cei mai mari angajatori din Năsăud, cu 60 de salariați în 2018.

Cunoscută pentru costumele bărbătești pe care le confecționează și le vinde în magazinele proprii dar și la exprot, compania Marecom avea anul trecut 52 de salariați și este unul dintre angajatorii de top din orașul academicienilor.

Blacteea, rețeaua de magazine pornită în Năsăud de antreprenorul Radu Marțian crește constant cu 1-2 milioane lei anual și aduce în fiecare exercițiu financiar profituri nete de aproape 1 milion de lei. Numărul de angajați a rămas constant în ultimul deceniu, în jur de 50, însă Blacteea este unul dintre marii angajatori din Năsăud.

Pe poziția X în acest top se află Peromex, o companie care se ocupă de confecționarea și vânzarea periilor și măturilor. Cu o cifră de afaceri de 8,44 mil. lei, Peromex este unul dintre angajatorii de top din Năsăud, cu 41 de angajați raportați anul trecut.

Categories: Business in top

About Author