Restaurantele și cafenelele vor fi deschise în trei etape

Restaurantele și cafenelele vor fi deschise în trei etape

Reprezentanții HORECA s-au întâlnit ieri cu premierul Ludovic Orban pentru a negocia deschiderea localurilor de alimentație publică. În urma discuțiilor s-a ajuns și la o înțelegere: deschiderea se va face treptat, în trei etape.

Mai exact, în prima fază vor fi deschise doar terasele, urmând a fi respectate un set de reguli de igienă și siguranță. În cea de-a doua etapă ar urma să fie deschis spațiul interior doar la jumătate din capacitate și, ulterior, în a treia etapă, întregul spațiul interior.

“Cel mai important lucru este că discuția a fost constructivă, iar premierul a înțeles că prelungirea interdicțiilor pentru hoteluri și restaurante este foarte dificilă pentru industrie, pentru că angajații nu mai pot sta acasă încă 1-2 luni. Au fost discutate 12 puncte și va avea loc o nouă întâlnire între reprezentanții Horeca și premier, în urma căreia se va stabili exact când se deschid restaurantele. Pe 15 mai nu se vor deschide nici restaurantele și nici terasele, urmând ca toate acestea să se deschidă ulterior, în valul doi de relaxare, și asta nu total, ci în trei etape”, a explicat Dragoș Petrescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*